Welkom bij Partytent-Online, wanneer u ons wil bezoeken in onze showroom bent u welkom tijdens de openingsuren. Actuele voorraadstatus op de website & gegarandeerde levering.  Bij bestellingen met leveringen, kleine pakketten voor 14:00 uur besteld dezelfde dag verzonden, grote pakketten leveren wij met onze eigen bezorgdienst!

Sluiten

Welkom bij Partytent-Online, wanneer u ons wil bezoeken in onze showroom bent u welkom tijdens de openingsuren. Actuele voorraadstatus op de website & gegarandeerde levering.  Bij bestellingen met leveringen, kleine pakketten voor 14:00 uur besteld dezelfde dag verzonden, grote pakketten leveren wij met onze eigen bezorgdienst!

Sluiten
U weet niet meer wat voor soort of type partytent u wil aankopen? Wat is het verschil tussen al die soorten partytenten?

Wij proberen u hier stap voor stap de verschillen van de vele aangeboden partytenten uit te leggen.

Partytent / Feesttent

Een partytent of feesttent heeft een traditionele rechthoekige vorm.

                                              
                         Partytent PVC                                                                                                            


Het doek of zeil van de partytent wordt meestal maar uit 2 soorten materialen aangeboden en zijn vervaardigd uit: PVC= Polyvinylchloride (vrachtwagenzeil) of uit : PE = Polyethyleen(afdekzeil)

Partytent PVC:
Deze partytenten worden aangeboden met gewichtsklassen PVC materiaal, aangeduid met gr. M². Des te hoger de gr. M², hoe sterker het materiaal.
De naden van deze PVC partytent kunnen gestikt zijn, maar ook thermisch gelast.Gelaste naden zijn vele malen sterker dan gestikte naden.
De zeilringen die gebruikt worden bij dit type partytent zijn van blik (kan roestvorming ontstaan op het zeil) of kunststof (deze zijn zeer makkelijk te vervangen/herplaatsen)
Tevens worden deze partytenten PVC ook aangeboden met of zonder brandvertragend certificaat. Wij adviseren u de partytent met brandvertragend certificaat. Dit ook aangezien dit veelal verplicht is bij vele evenementen, en natuurlijk ook voor uw eigen veiligheid.
De doorloop/ingangshoogte van PVC partytenten varieert van 200cm tot 220cm.

Deze partytent is zeer geschikt voor verhuursdoeleinden en thuisgebruik. Deze partytent is zeer geschikt voor alle jaargetijden.

Veel voorkomende afmetingen van partytenten zijn 3x4, 3x6, 4x4m, 4x6m, 4x8m, 5x8m, 5x10m en 6x12m.

Partytent PE:

Deze partytenten worden aangeboden met gewichtsklassen PE materiaal, aangeduid met gr. M². Des te hoger de gr. M², hoe sterker het materiaal.
De naden van een PE partytent zijn gestikt, en kunnen in de loop van de tijd gaan rotten, waardoor de kans zeer groot is dat de naden gaan lekken.
De zeilringen die gebruikt worden bij deze partytent zijn vaak van blik, waardoor bij het opbergen vaak roestvorming kan gaan toeslaan op het PE zeil.
Doorloop ingangshoogte van deze tent is standaard 200cm. Wegens milieueisen zijn wij gestopt met de verkoop van PE partytenten. 

Deze partytent is zeer geschikt voor thuisgebruik, en wordt geadviseerd deze niet lange tijd op te stellen, en niet tijdens de wintermaanden.

Veel voorkomende afmetingen van partytenten zijn 3x3m,3x6m,3x9m, 4x6m, 4x8m, 5x8m en 5x10m

Buizenconstructies zijn er voor zowel PVC partytenten als PE partytenten in diverse diameters, diktes, en afwerkingen. Vaak is het zo dat de diameter van de buis ook bepalend is voor de sterkte van de tent.
Des te groter de diameter des te sterker de constructie van de partytent. Hierbij kan wel gezegd worden dat materiaalkeuze ook een belangrijke factor speelt in de sterkte van de buis. Het gaat dus niet altijd op hoe groter de diameter hoe sterker de constructie, Veelal zal dit ook terug te zien zijn de prijsverschillen van gelijksoortige tenten.
Tevens is ook de afwerking van de constructie van belang. Deze worden in 3 varianten aangeboden;

Gecoat buizensysteem: De buizen zijn voorzien van een gepoeder coate verflaag op de buizen (meestal wit of grijs) Vaak zal er dan nog wel roestvorming in de buis te zien zijn, waardoor de buis van binnenuit kan gaan roesten. Tevens kan de coating laag door het laten vallen van de buis eraf springen, waardoor deze dan ook kan gaan roesten. Deze buizenvorm komt vaak voor bij PE partytenten

Elektrolytisch verzinkt buizensysteem: de buizen zijn voorzien van een glimmende laag. Vaak zal er dan nog wel roestvorming in de buis te zien zijn, waardoor de buis van binnenuit kan gaan roestenDeze glimmende laag zal door slechte weersomstandigheden snel dof worden. Komt voor bij zowel PE als PVC partytenten

Gegalvaniseerde buizensysteem
: de buizen zijn voorzien van een zinklaag binnenin als de buitenzijde van de buis .Er zal dan ook geen roestvorming in de buis te zien zijn. Dit materiaal wordt ook wel roestvast genoemd. Komt vaak voor bij PVC partytenten 
Pagodetenten / piramidetenten
Pagodetent /piramidetent is een tent met een hoog puntdak.

Pagodetent Professioneel                                                  

Deze is vervaardigd uit een aluminium constructie voorzien van PVC zeil.
Deze pagodetent is uiterst geschikt voor langere tijd op te stellen, en zeer geschikt voor verhuurdoeleinden. Deze worden vaak gebruikt voor bedrijfsrecepties/feesten.
Gangbare maten: 3x3m, 4x4m, 5x5m of 6x6m
 
 

De Stretchtent heeft een geweldige aantrekkingskracht en kan je op verschillende manieren opstellen. 

De Stretchtenten zijn in alle maten beschikbaar en kan je er op los gaan met de verschillende manieren van opstellen, voor elk evenement een andere stijl/vorm. Zijwanden optioneel.