De toonzaal is geopend woensdag van 13u tot 17u, en van 19u tot 21u, vrijdag van 13u tot 17u en zaterdag van 10u tot 13u. Goederen kunnen direct meegenomen worden. Online 24/7 open. Onze website werkt met een actuele Voorraadstatus & Gegarandeerde levering, grote pakketten leveren wij met onze eigen bezorgdienst .

Sluiten

De toonzaal is geopend woensdag van 13u tot 17u, en van 19u tot 21u, vrijdag van 13u tot 17u en zaterdag van 10u tot 13u. Goederen kunnen direct meegenomen worden. Online 24/7 open. Onze website werkt met een actuele Voorraadstatus & Gegarandeerde levering, grote pakketten leveren wij met onze eigen bezorgdienst .

Sluiten

Partytent verschillen uitleg

Partytent / Feesttent

Een partytent of feesttent heeft een traditionele rechthoekige vorm. Het doek of zeil van de partytent wordt meestal maar in 2 soorten materialen aangeboden:

 • PVC= Polyvinylchloride (vrachtwagenzeil)
 • PE = Polyethyleen(afdekzeil)

Partytent PVC

Partytent PE


Partytent PVC

Deze partytenten worden aangeboden met gewichtsklassen PVC materiaal, aangeduid met gr. m². Des te hoger de gr. m², hoe sterker het materiaal. De naden van deze PVC partytent kunnen gestikt zijn, maar ook thermisch gelast. Gelaste naden zijn vele malen sterker dan gestikte naden. De zeilringen die gebruikt worden bij dit type partytent zijn van blik (kan roestvorming ontstaan op het zeil) of kunststof (deze zijn zeer makkelijk te vervangen/herplaatsen).

Deze partytenten PVC worden aangeboden met of zonder brandvertragend certificaat. Wij adviseren u de partytent met brandvertragend certificaat. Dit is meestal verplicht bij evenementen en het is natuurlijk beter voor uw eigen veiligheid.

De doorloop/ingangshoogte van PVC partytenten varieert van 200cm tot 220cm.

Deze partytent is zeer geschikt voor verhuursdoeleinden en thuisgebruik. De partytent is zeer geschikt voor alle jaargetijden.

Veel voorkomende afmetingen van partytenten zijn 3x4, 3x6, 4x4m, 4x6m, 4x8m, 5x8m5x10m en 6x12m.

 

Partytent PE

Deze partytenten worden aangeboden met gewichtsklassen PE materiaal, aangeduid met gr. m². Des te hoger de gr. m², hoe sterker het materiaal. De naden van een PE partytent zijn gestikt en kunnen in de loop van de tijd gaan rotten, waardoor de kans zeer groot is dat de naden gaan lekken. De zeilringen die gebruikt worden bij deze partytent zijn vaak van blik, waardoor bij het opbergen vaak roestvorming kan gaan toeslaan op het PE zeil. De doorloop/ingangshoogte van deze tent is standaard 200 cm.

Deze partytent is zeer geschikt voor thuisgebruik. Het advies is om deze partytent niet voor lange tijd op te stellen en niet tijdens de wintermaanden op te stellen.

Veel voorkomende afmetingen van partytenten zijn 3x3m, 3x6m, 3x9m, 4x6m, 4x8m, 5x8m en 5x10m.

Buizenconstructies zijn er voor zowel PVC partytenten als PE partytenten in diverse diameters, diktes en afwerkingen. Vaak is het zo dat de diameter van de buis ook bepalend is voor de sterkte van de tent. Des te groter de diameter, des te sterker de constructie van de partytent. Hierbij kan wel gezegd worden dat materiaalkeuze ook een belangrijke factor speelt in de sterkte van de buis. De regel 'hoe groter de diameter, hoe sterker de constructie' gaat dus niet altijd op. Veelal zal dit ook terug te zien zijn in de prijsverschillen van gelijksoortige tenten.

Ook de afwerking van de constructie is van belang. Dit wordt in 3 varianten aangeboden:

 • Gecoat buizensysteem: de buizen zijn voorzien van een gepoederde coate verflaag op de buizen (meestal wit of grijs). Vaak zal er dan nog wel roestvorming in de buis te zien zijn, waardoor de buis van binnenuit kan gaan roesten. Tevens kan de coating laag door het laten vallen van de buis eraf springen, waardoor deze ook kan gaan roesten. Deze buizenvorm komt vaak voor bij PE partytenten.
 • Elektrolytisch verzinkt buizensysteem: de buizen zijn voorzien van een glimmende laag. Vaak zal er dan nog wel roestvorming in de buis te zien zijn, waardoor de buis van binnenuit kan gaan roesten. Deze glimmende laag zal door slechte weersomstandigheden snel dof worden. Deze buizenvorm komt voor bij zowel PE als PVC partytenten.
 • Gegalvaniseerde buizensysteem: de buizen zijn voorzien van een zinklaag binnenin en aan de buitenzijde van de buis. Er zal dan ook geen roestvorming in de buis te zien zijn. Dit materiaal wordt ook wel roestvast genoemd en komt vaak voor bij PVC partytenten. 

 

Pagodetenten / piramidetenten

Een pagodetent /piramidetent is een tent met een hoog puntdak.

Deze pagodetenten zijn verkrijgbaar in 2 soorten: de professionele pagodetent en de semi professionele pagodetent. Door zijn fraaie vertoning zeer gewild, zowel bij particuliere als bij professionele feesten.

De grote verschillen tussen de professionele pagodetent en semi professionele pagodetent:

Professionele pagodetent

 • Deze pagodetent is vervaardigd uit een aluminium constructie voorzien van PVC zeil.
 • Deze pagodetent is uiterst geschikt om voor langere tijd op te stellen en zeer geschikt voor verhuurdoeleinden.
 • Deze pagodetenten worden vaak gebruikt voor bedrijfsrecepties/feesten.

Gangbare maten: 4x4m, 5x5m of 6x6m

Semi Professionele pagodetent

 • Deze is vervaardigd uit stalen gecoate constructie, voorzien van polyester doek met PVC coating.
 • Deze pagodetent is niet geschikt voor langere tijd op te stellen.
 • Deze pagodetent is ideaal voor thuisgebruik. Vaak worden dit soort tenten gebruikt voor huwelijks en communie feesten.

Gangbare maten : 4x4m, 6x6m 7,2x5m